lördag 10 januari 2009

Latte Art Throwdown - Lagersberg

Snacket har gått länge ute i mitt sommarstugeområde Lagersberg i Västmanland. Greta har varit på mig som sjuttsingen att jag ska dra ihop ett fett throwdown. Så äntligen fick jag lite tid att organisera en Latte Art-tävling, enligt de klassiska reglerna, inga konstigheter. De flesta dök upp: Nykvist, juggarna, morfar, Leo, Flyckts, Holm och unga systern Dieden som till min stora glädje hade med sin gamla minibandspelare med inspelade pruttljud från 80-talet. Jag kontrade snabbt med att visa att jag laddat ner iFart till min iPhone. I sådana här lägen gäller det att visa var skåpet ska stå, så att säga. Markera direkt!



Vi riggade upp för tävling. Eftersom jag fortfarande väntar på min Linea (Magnus & Thor!!) så fick vi köra på gubben Holms enkranare...Den är fin för den har de gamla vita knapparna, som man smeker till med koppen för att starta extraktionen...dessutom nya jigglar. Inte illa för ett sommarstugeområde 2 mil sydost om Västerås. I alla fall. Några av funderingarna som kom upp under prepptiden var: Kan man PIDda en Linea? Kan man klä in en Linea helt i portaflon? Borde man flytta till Småland eftersom de har Linnéa som landskapsblomma?


Tillbaka till tävlingarna. Jag hade övat länge och min plan var att levera tre löv i ena koppen och en tulpan i andra...Så här i efterhand känns det som om det gick sådär, löven satt, men...tulpanen blev mer en hyacint, typ. Nåväl, juggarna tog hem segern och firade loss på ett par civapcici!

3 kommentarer:

Anonym sa...

åhh mattias! we love u!!! helt rätt på d där!! me like!!/bönorna!

Baggström sa...

"two step back, one step fram", det är 2009 års melodi ;)
tack för fantastiskt kaffe idag!

Johan Kuylenstierna sa...

störd