söndag 13 juni 2010

Sommarduellen!

Det är sommar i Mälardalen, på riktigt, och det är fullt tillåtet att dricka kalla drycker utan att skämmas, förlåt schämmas.



I årets hetaste sommarduell har vi två kombatanter som är helt olika varandra. I den ena ringhörnan har vi ett iskaffe från Haugaard & Nilsson i den andra en ischai från Drink Me Chai.

Förberedelser iskaffe:
Iskaffet är en Kenyan, Kogoria Meru. Rostat av den smått geniale, förlåt scheniale, rostmästaren David Haugaard. Kenyanen vägdes in på fina 20g och maldes bryggmalet och aeropressades i sjukt, förlåt schukt, kallt vatten. Innan själva pressningen lät baristan, i det här fallet Nilsson, extraktionen äga rum i exakt 30 minuter. Omrörning var 5:e minut.

En kyld sockerlag tillsattes och drycken serveras i klassiskt turkiskt te-glas med is.

Förberedelser ischai:
Plastflaskan öppnades och hälldes i ett klassiskt turkiskt te-glas med is.




En jury bestående av mig själv gav poäng 12, 1o, 8, 6, 4, 2 och 1 poäng till respektive dryck.

Resultat och slutsats:
Efter att juryn inte förstått sig på poängsättningen slutade kampen oavgjort, attans.

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Jag kunde inte motstå frestelsen att pröva ditt recept på iskaffet. Och satan vad gott det blev! Det enda jobbiga var att jag varje gång jag rörde om ville pressa ned och dricka upp allt för att det såg så gott ut. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Tror du den blir nice med någon härlig skvätt monin i?

mattias nilsson, sthlm sa...

Monin, asså gört. Jag gört int.

haugaard sa...

Gör dut gör jat. Tanken mät?
Kallart Demonin

öner sa...

snygga turkkoppar

mattias, sthlm sa...

Yeah Öner, no bullshit. Strait outta Cihangir, Istanbul.