söndag 12 december 2010

La Marzocco-lördag

I lördags drog jag och mini me på oss våra overaller och gick ut för att ta en snabb enkel i butiken, ja konceptbutiken alltså, ja J&Ns konceptbutik alltså, ja J&Ns konceptbutik på Swedenborgsgatan 7 på Södermalm i Stockholm alltså, exakt.

I vilket fall som helst, så möttes vi av Anders Thor som höll upp dörren för oss på japanskt traditionellt vis, vilket kändes helrätt. Jag parkerade, som jag brukar, mini me vid rosten (det ska ju börjas i tid), och ser sedan hur det plötsligt väller in La Marzoccoitalienare i butiken. Oj, tänker jag och ser mig om efter flyktväg. Men Thor presenterar mig snabbt för LaMarzoccomännen som jag iofs träffat några gånger tidigare, samtidigt som jag noterar att de har sina resp fruar med sig. Detta är min räddning. Underbart!


Den ena av La Marzoccokillarna konstaterar snabbt att mini me är rejält påpälsad och kommenterar att han snart kommer att koka. Jag lugnar honom med: No problem, he has a two boiler system.


Nåväl, istället för att imponeras av geisha, trifecta och sifonbryggning, som männen gör vid baren, så glider jag såklart mot fruarna och istället snackar bajs och blöjbyten, i väntan på min enkla. Det slutar med att fruarna vill att vi flyttar ner till Milano och startar upp ett Espresso House. Jag fixart! (måste bara komma ihåg att förankra detta hos etableringsansvarig).


Slutet gott, allting gott.

Btw, tack Amanda för att det tog hundra år att få den enkla. Panik!

6 kommentarer:

Caroline sa...

Helt rätt. Det ska börjas i tid! Chaiwat och Lil R i fika-VM 2028. Ujujuj!!!

mattias, sthlm sa...

Asså lätt!

Lillsyster Berg sa...

Gillar dina inlägg- De får mig alltid att le!

Anders Thor sa...

Skönt att fruarna va med. Tråkigt med den
långsamma enkla, jag gillar dem också snabbare.

mattias, sthlm sa...

Jamen Berg, det var ju bättre än om du hade fått ångest av inläggen. Uppskattar att du uppskattart! =]

Thor, sant, asså en enkel på 30 min är inte ok. Italienarna ba: luuungo!

a sa...

Du Thor, tönt. asså. en långsam enkel innebär väldigt mycket kärlek. sen blev den nog skitäcklig ändå. men det bjuder jag på.