söndag 11 december 2011

"Frisören"

Ja ni hörrni. Vet ni. En gång i tiden. För lääääänge lääääänge sedan fanns det en fantastisk kaffebar i Gamla Stan. (Det behöver nödvändigtvis inte betyda att det inte finns fina kaffebarer i Gamla Stan idag.) Och. Justja. Det är Gamla Stan i Stockholm jag menar.

Det som var lite märkligt med denna kaffebar var två saker:

1. Lokalen delades med en frisörsalong. (Osäker på om det heter frisörsalong; det var många år sedan jag hade ärenden i en sådan.)
2. Det doftade ALDRIG frisörsalong i lokalen. Det doftade gudagott kaffe.

I baren stod var dag den kanske snyggaste baristan Gamla Stan har skådat. Inte nog med det. Han är västeråsare. Och dansare. Han heter Johan, men gick i kretsarna, då det begav sig, under namnet: "Frisören"

Det här är en kaffebar som jag saknar. Man liksom blev glad varje gång man kom på att den fanns. Då hoppade man på en alvedoncykel och drog till Stora Nygatan och kanske tog en enkel. Som ibland serverades i helt schukt schuka koppar. Med lock.

Ja, det var tider det.Nu kanske ni tror att Johan inte längre står och langar kaffe (eller står och stretchar), det gör han visst det. Besök gärna underbara Kaffeverksvarianten på Snickarbacken 7, Sthlm. Gört!

Inga kommentarer: