Bar Istanbul Kebab, ligger ett stenkast från Domen, i riktning mot Piazza San Marco. De kör en klassisk kebabmeny. Även tekniken vid kebabstocken är helt ok. De skär on demand. Inget färdiguppskuret, vilket är bra. Råvaran verkar vara en klasssik kebabstock, 80:20 nötkött:oidentifierat. De kör med elgrill och eldriven skärare. Helt enkelt vad man kan förvänta sig. De kör något grövre skivor och överdoserar (150-160g).
Detta relativt nyöppnade ställe ligger på Via del Moro. För mig känns det inte ok att stava fel på utsidan av kebaberian. Donner Kabab (de menar givetvis Döner Kebab). Det märks också vid stocken. Det är förskivat och värms på stekplatta vid beställning. Förmodligen skulle de behöva en dag eller två med en kebabcoach. Med relativt enkla medel kan man i alla fall få dem att skära för varje beställning. De kör dessutom alldeles för tunna skivor, vilket gör att köttet torkar i kanterna. Dessutom underdoserar de, förmodligen kring 100-120g.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar